Palautukset

Palautuskäytäntömme

Palautukset

Palautuskäytäntömme

Scandinavian Meds ei jaa eikä käsittele mitään reseptilääkkeitä. Emme ole vastuussa mistään menetyksistä tai vahingoista, jotka aiheutuvat kolmannen osapuolen kumppaniapteekista saamiesi reseptilääkkeiden käytöstä, jos annat virheellisiä, harhaanjohtavia tai puutteellisia tietoja. Vaikka pyrimme kohtuullisin keinoin päivittämään sivustollamme olevia tietoja, mukaan lukien minkä tahansa tuotteen tai palvelun kuvaukset, emme anna mitään nimenomaisia tai epäsuoria esityksiä, takuita tai takuita siitä, että sivustomme sisältö on tarkkaa, täydellistä tai ajan tasalla. Sivustollamme olevien tuotteiden kuvat ovat vain havainnollistavia. Emme ota vastuuta mistään luottamuksesta, jonka saatat luottaa sivustollamme käytettyjen kuvien tarkkuuteen, mukaan lukien näytettyjen tuotteiden pakkaukset.

 

Kaikki sivustollamme näkyvät tuotteet pysyvät aina saatavuuden mukaan. Jos tarvitset tietyn merkkistä reseptilääkettä, sinun on ilmoitettava siitä meille konsultaation aikana. Sinulla ei ole oikeutta saada meiltä hyvitystä, jos apteekki ei pysty toteuttamaan pyyntöäsi tai pyytämääsi tuotetta ei ole saatavilla. Katso alta ainoastaan Scandinavian Medsin tarjoamaan palveluun liittyvät peruutukset ja hyvitykset.

 

Käytäntömme eivät salli reseptilääkkeiden palauttamista, koska emme toimita tai käsittele reseptilääkkeitä. Jos sinulla on ei-toivottuja tai käyttämättömiä lääkkeitä, voit viedä ne paikalliseen apteekkiin ja he hävittävät tuotteet turvallisesti.

 

Peruutukset

 

Jos olet käyttänyt palveluamme ja tilannut tuotteita, jotka sinun on noudettava, voit peruuttaa tällaisen tilauksen siihen asti, kunnes kuulemisesi on vielä tarkistettavana. Oikeutesi peruuttaa tilaus päättyy sinä päivänä, jona saat reseptitunnuksen (päivä, jolloin ilmoitamme sinulle vahvistavamme tilauksesi hyväksynnän), jolloin sopimus välillämme syntyy. Sinulla ei ole oikeutta hyvitykseen meiltä, kun olet saanut yllä mainitun.

 

Hyvitykset

 

Toivomme, että olet tyytyväinen kaikkeen meiltä saamaasi palveluun. Jos kuitenkin haluat saada hyvityksen, jos palvelu ei vastaa kuvausta, kuten katsomme, palautamme palvelun hinnan kokonaisuudessaan, jos otat meihin yhteyttä 14 päivän kuluessa toimitusvahvistuksesta.

 

Hyvitämme sinulle maksun maksamiseen käyttämälläsi luotto- tai pankkikortilla. Jos aiemmin maksamasi kortti vanhenee ennen hyvityksen suorittamista, soita meille ja anna uudet korttitietosi.

 

Hyvityksen rajoitukset

 

Sinun on otettava meihin yhteyttä 14 päivän kuluessa tilauksesi toimittamisesta. Hyvitämme tuotteen hinnan kokonaisuudessaan yhdessä sovellettavien toimituskulujen ja tuotteen palauttamisesta aiheutuvien kohtuullisten kustannusten kanssa. Jos otat meihin yhteyttä 14 päivän jakson jälkeen, et ole oikeutettu hyvitykseen.

 

Jos haluat palauttaa lääkkeesi, sinun on otettava yhteyttä asiakaspalveluumme ennen palautusta sähköpostitse [email protected] keskustellaksesi tilauksestasi ja palautuksestasi. Jos tilauksesi palautetaan omalla kustannuksellasi ilmoittamatta siitä asiakaspalveluumme etukäteen, emme voi käsitellä hyvitystäsi.

 

Jos GPS:ää seuraava kuriiri ilmoittaa, että tilauksesi toimitettiin oikeaan toimituspaikkaan, et ole oikeutettu hyvitykseen tai vaihtoon.

 

Jos kuriirilla on allekirjoitettu allekirjoituksesi todisteena toimituksesta, et ole oikeutettu hyvitykseen.

 

Jos tilaustasi ei vastaanoteta kuriirin myöntämän virheen vuoksi, sinulla on oikeus hyvitykseen.

 

Sinulla ei ole oikeutta hyvitykseen, jos diagnoosisi on muuttunut, eli tilaustasi ei enää tarvita tai tarvita.

 

Jos et ole paikalla (eli et kotona) vastaanottamassa pakettiasi kuriirin antaman 1 tunnin määräajan kuluessa, etkä ole jättänyt kuriirille turvallista paikkaa jättää pakettisi, sinulla ei ole oikeutta hyvitykseen tai korvaamiseen.

 

Paketit, jotka toimitetaan 1 tunnin aikana ja jätetään etuovellesi tai kuistillesi, jätetään omalla vastuullasi, etkä ole oikeutettu hyvitykseen tai vaihtoon. 

 

Kaikki tuotteet eivät ole merkkikohtaisia, ellei niitä mainita otsikossa tai kuvauksessa. Käytetyt kuvat ovat vain havainnollistamistarkoituksessa, ja ellei toisin mainita, älä sanele saamaasi tuotemerkkiä. Sinulla ei ole oikeutta hyvitykseen, jos saamaasi tuotemerkkiä ei haluttu tai jos valitsit väärän lääkityksen. Tämä sisältää sen, jos valitsit väärin geneerisen lääkkeen, kun tarvittiin merkkituote ja päinvastoin.

 

Puuttuva/vahingoittunut/annosteluvirhe

 

Jos tilaus saapuu vahingoittuneena, osia tilauksestasi puuttuu tai jos toimituksessa on tapahtunut virhe, sinun on otettava meihin yhteyttä 14 päivän kuluessa kirjatusta toimituksesta hyvityksen/uudelleenlähetyksen järjestämiseksi.

 

Kadonneet / toimittamattomat paketit

Jos pakettisi on merkitty toimitetuksi, mutta et ole saanut tilaustasi, sinun on otettava meihin yhteyttä 14 päivän kuluessa kirjatusta toimituspäivästä.

 

Jos pakettisi seurantapäivitystä ei ole tehty viimeisen 5 päivän aikana, sinun on otettava yhteyttä asiakastukitiimiimme, jotta voit tehdä tutkimuksen kuriirin kanssa. Tutkimukset kuriirien kanssa voivat kestää jopa 7 päivää, anna tämän ajan, jotta asiakastukitiimimme yrittää löytää pakettisi olinpaikan.

 

Sinulla ei ole oikeutta hyvitykseen, ennen kuin tutkimus on suoritettu ja kuriiri on vahvistanut, että paketti on kadonnut.

 

Yhteystiedot

 

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme alla olevien tietojen avulla:

 

Sähköposti

 

[email protected]

 

Jos lähetät meille sähköpostia tai kirjoitat meille, liitä mukaan tiedot konsultaatiostasi, jotta voimme tunnistaa sen.

 

Tämä käytäntö tarjotaan laillisten oikeuksiesi lisäksi.

 

Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Kysy käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä paikallisesta apteekista.