Finasteride

Kuvat ovat ainoastaan havainnollistavia

Finasteridi on lääke, jota voidaan määrätä kahden eri terveysongelman hoitoon miehillä. Ensimmäinen käyttöaihe on miehille, jotka haluavat helpottaa eturauhasen liikakasvun oireita, ja toinen on hiustenlähdön eli miestyyppisen kaljuuntumisen hoito.
 • Vähentää hiustenlähtöä
 • Voi tuottaa uutta hiusten uusiutumista
 • Pitkäaikainen hoito
 • Aito lääkitys
 • Toimitetaan EU:n apteekeista
Varastossa
Paras myyjä
Huomaamattomat pakkaukset
Reseptin kirjoittaminen sisältyy hintaan
Nopea ja helppo
71.95 € 
Sinun on vastattava muutamaan kysymykseen terveydentilastasi ennen tämän tuotteen ostamista.

 • Finasteridi voi auttaa hoitamaan eturauhasen liikakasvun oireita, kuten vaikeuksia aloittaa virtsaaminen, tunne kiireellisestä tarpeesta virtsata tai tavallista useammin virtsaaminen, tai vaikeuksia tyhjentää virtsarakko kokonaan
 • Finasteridi vähentää luonnollisen hormonin tasoa, mikä puolestaan hidastaa hiustenlähtöä ja voi jopa edistää hiusten uudelleenkasvua
 • Se ei sovellu käytettäväksi naisilla tai lapsilla
 • Raskaana olevien naisten ei tule koskettaa murskattua tai rikkinäistä finasteridia, koska lääke voi imeytyä ihon läpi ja vahingoittaa sikiötä
 • On tärkeää lukea potilasohje, jossa on luettelo kaikista haittavaikutuksista ja varotoimista.

Eturauhanen on rakkoon lähellä sijaitseva rauhanen. Kun se suurenee, se voi ahtauttaa virtsaputken, joka kuljettaa virtsan pois rakosta ja kehosta. Tämä ahtautuminen vaikeuttaa virtsan kulkua miehillä.

Finasteridi on 5-alfa-reduktaasin estäjä. Miehillä, joilla on suurentunut eturauhanen, finasteridi vähentää voimakkaan miessukupuolihormonin dihydrotestosteronin (DHT) tasoa. DHT on osittain vastuussa eturauhasen suurenemisesta, joten finasteridi toimii vastalääkkeenä tälle.

Finasteridia voidaan käyttää myös miestyyppisen kaljuuntumisen hoitoon; hiustenlähtöön päälaella ja pään keskiosassa. Finasteridin vaikutusmekanismi, joka vähentää DHT:n määrää, johtaa hiusten uudelleenkasvuun ja hidastaa hiustenlähtöä. Se ei vaikuta hiusten kasvuun muualla kehossa.

Finasteriditabletit

Finasteridi otetaan tablettimuodossa kerran päivässä. Sitä voi niellä veden kanssa, ja sen voi ottaa ruoan kanssa tai ilman ruokaa.

Suurentuneen eturauhasen hoitoon miehille suositellaan yleensä 5 mg finasteridia kerran päivässä.

Hiustenlähtöön miehille suositellaan 1 mg finasteridia kerran päivässä.

Finasteridi on pitkäaikainen hoito, mikä tarkoittaa, että sitä voi käyttää useita kuukausia tai jopa vuosia.

Pääasialliset sivuvaikutukset finasteridin käytössä ovat libido (seksuaalisen kiinnostuksen menetys) ja erektion saamisen vaikeus. Nämä sivuvaikutukset yleensä lievenevät ajan myötä. Jos ne eivät lievene, sinun tulee keskustella lääkärin kanssa saadaksesi neuvoja.

Finasteridi voi siirtyä siemennesteeseen ja vahingoittaa sikiötä. On siksi tärkeää käyttää kondomia, jos kumppanisi voi tulla raskaaksi tai on jo raskaana.

Muita finasteridin sivuvaikutuksia ovat:

 • Ongelmat siemensyöksyssä, mukaan lukien vähentynyt siemennesteen määrä. Tämä ei ole haitallista, mutta jos tilanne ei parane, keskustele lääkärin kanssa.

Vakavammat sivuvaikutukset ovat harvinaisia, mutta sinun tulee keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, jos huomaat:

 • Muutoksia rintakehässä, kuten kyhmyjä, kipua tai nännistä erittyvää nestettä
 • Mielialan laskua, mukaan lukien itsetuhoiset ajatukset.

Erittäin harvoin voi esiintyä vakava allerginen reaktio nimeltään anafylaksia. Se aiheuttaa hengenahdistusta ja kielen tai huulten turpoamista. Sinun tulee soittaa heti hätänumeroon 112, jos tämä tapahtuu.

Finasteridi voi vahingoittaa sikiötä. On siksi tärkeää noudattaa yllä olevia ohjeita. Naiset eivät saa koskettaa tai joutua kosketuksiin finasteridin kanssa.

Koska finasteridi estää testosteronin muuttumisen sen tehokkaammaksi muodoksi DHT:ksi, on joitain varoituksia, joista sinun tulisi olla tietoinen. Finasteridi ei ehkä sovellu niille, joilla on:

 • Vakavia virtsarakon ongelmia
 • Maksan ongelmia.

Finasteridi voi vaikuttaa PSA-testin tuloksiin. PSA on seulontatesti, jota käytetään eturauhassyövän havaitsemiseen. Sinun tulee kertoa lääkärillesi, että käytät finasteridia, jos eturauhasongelmiasi tutkitaan.

Osta Finasteridi hiustenlähtöön

Voit ostaa Finasteridia turvallisesti Scandinavian Meds -sivustolta. Scandinavian Medsin online-konsultaatiossa sinua pyydetään täyttämään terveyskysely, jotta voidaan varmistaa, että finasteridi sopii sinulle.

Scandinavian Medsin farmaseutti tarkistaa nykyiset lääkkeesi, mukaan lukien mahdolliset rohdosvalmisteet tai lisäravinteet, varmistaakseen, ettei finasteridi aiheuta niiden kanssa yhteisvaikutuksia. Kun lääke on määrätty, voit tilata finasteridia verkossa kotiinkuljetusta varten.

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme