Lopeta tupakointi

Savukkeiden tupakoinnin aiheuttamat terveyshaitat ovat hyvin tunnettuja ja dokumentoituja, ja silti lopettaminen voi olla hyvin vaikeaa riippuvuutta aiheuttavan nikotiinin ansiosta. Vaikka tupakoinnin lopettaminen vie aikaa ja vaivaa, se voi tarjota monenlaisia terveyshyötyjä paremmasta henkilökohtaisesta hygieniasta pitkäaikaisten terveysongelmien riskin vähenemiseen. Se voi olla haastavaa, mutta tehokkaan lopettamislääkkeemme avulla lopetat tupakoinnin todennäköisemmin lopullisesti.

Loading data

Lisätietoja

Viime 1950-luvulla lääkärit suosittelivat potilailleen savukkeiden polttamista, mutta sittemmin tiedämme paljon tupakoinnin haitallisista vaikutuksista terveyteemme. Tupakoitsijan yskä on ilmeinen, sillä haitallisia aineita hengitetään keuhkoihin. Nämä aineet voivat myös aiheuttaa hengityksen vinkumista, hengitysvaikeuksia ja vilustumisen lisääntymistä, jotka kaikki voivat vähitellen johtaa astmaan tai COPD:hen (krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus).

Tupakointi tuo mukanaan myös lukuisia henkilökohtaisia hygieniaongelmia. Savun haju tarttuu vaatteisiisi, taloosi ja huonekaluihisi, mutta savukkeiden sisältämä terva voi myös aiheuttaa pahanhajuista hengitystä sekä keltaisia kynsiä ja hampaita. Ajan myötä hampaisiin kertyvä savu voi jopa johtaa hampaiden menetykseen tai iensairauksiin.

Luettelo vakavista pitkäaikaissairauksista jatkuu ja jatkuu. Syöpäsairauksien ennaltaehkäiseväksi syövän aiheuttajaksi numero 1 nimetty tupakointi voi johtaa keuhkosyöpään, maksasyöpään, nielu- ja suusyöpään, virtsarakon syöpään ja naisilla kohdunkaulan syöpään. Se voi myös johtaa aivohalvaukseen, sydänsairauksiin, munuaisten vajaatoimintaan ja hedelmällisyysongelmiin sekä miehillä että naisilla.

Negatiiviset terveysvaikutukset eivät kuitenkaan näy vain pitkällä aikavälillä, vaan ne näkyvät myös päivittäin: tupakoitsijat kärsivät usein rintakivuista, heikentyneestä haju- ja makuaistista sekä selittämättömästä laihtumisesta. Tupakointi ei ainoastaan vaikuta kielteisesti terveyteen, vaan se on myös kallis tapa. NHS:n sanotaan käyttävän vuosittain noin 2 miljardia puntaa tupakointiin liittyviin sairauksiin, ja keskimääräinen tupakoitsija (jolla on 20 tupakkaa päivässä) käyttää tupakkaan 2000 puntaa vuodessa.

Päätöksen tekeminen tupakoinnin lopettamisesta ei ole aina helppoa, mutta sen hyödyt ovat loputtomat. Jo 20 minuutin kuluttua lopettamisesta sykkeesi palautuu normaalille tasolle ja kahden tunnin kuluttua myös verenpaineesi normalisoituu. 12 tunnin kuluttua hiilimonoksiditaso alkaa laskea, ja kun lopettamisesta on kulunut 48 tuntia, haju- ja makuaistisi alkavat palautua. Kun olet ollut 3 päivää polttamatta, nikotiini on poistunut elimistöstäsi, ja 2-3 viikon kuluttua keuhkojen toiminta alkaa parantua. Vuoden kuluttua lopettamisesta keuhkosi alkavat korjaantua ja pitkäaikaisten terveyshaittojen riski alkaa pienentyä.

Aluksi saatat kokea päänsärkyä, mielialan vaihtelua ja painonnousua nikotiinin vieroitusoireiden vuoksi. Hyödyt ovat kuitenkin näitä huomattavasti suuremmat; parempi iho, parempi henkilökohtainen hygienia sekä parempi haju- ja makuaisti. Se parantaa myös yleistä terveyttäsi vähentämällä yskää ja hengitysongelmia.

Tupakoinnin lopettaminen voi myös parantaa hyvinvointiasi, sillä voit helpommin osallistua urheiluun ja liikuntaan, ilma ympärilläsi on miellyttävämpi muille ja vähennät mahdollisuuksia siirtää passiivista tupakointia ystävillesi, perheellesi tai lapsillesi. Kaikkien terveys- ja hygieniahyötyjen lisäksi tupakoinnin lopettaminen voi myös säästää paljon rahaa, jonka voit käyttää jännittävämpiin asioihin, kuten lomiin tai uuteen tekniikkaan.

Lopettamisen hyödyistä huolimatta lopettaminen on monille erittäin vaikeaa, koska tupakoitsijat haluavat aina lisää nikotiinia, joka aiheuttaa riippuvuutta. Lopettamiskyky riippuu suuresti sinusta itsestäsi, ja siihen voivat vaikuttaa ikäsi, elämäntapasi ja tupakointisi määrä. Jotkut ihmiset onnistuvat lopettamaan pelkästään tahdonvoimalla; he tekevät kylmästi vieroitusoireita ja päättävät yksinkertaisesti olla polttamatta enää. Tämä menetelmä on kuitenkin vaikea ja päättyy usein uusiutumiseen. Monet ihmiset vaihtavat myös sähkösavukkeisiin, sillä tupakoinnin fyysinen toiminta voi olla yhtä suuri osa riippuvuutta kuin sen ainesosat. Tiedot niiden onnistumisesta ovat kuitenkin rajallisia.

On olemassa myös erilaisia nikotiinikorvaushoitoja, kuten laastareita, purukumeja ja pillereitä, jotka ruokkivat riippuvuutta aivoissa ilman muita haitallisia aineita, joita savukkeet antavat. Huolimatta siitä, että nämä ovat kiistatta yleisimpiä, ne eivät ole itse asiassa menestyksekkäimpiä. Todennäköisesti näiden vetovoima on kuitenkin siinä, että ne ovat reseptivapaita, eli ihmiset voivat helposti ostaa niitä ilman reseptiä.

Reseptivaihtoehdot ovat menestyksekkäämpi hoitomuoto, joka päihittää nikotiinikorvikkeet ja muut menetelmät. Champix-tabletit on helppo ottaa ja ne estävät nikotiinin mielihalun, jolloin tupakointihalu jää pois. Tavallisen aloituspakkauksen jälkeen voit ostaa täydennyspakkauksia niin kauan kuin koet tarvitsevasi, jotta sinulla olisi parhaat mahdolliset mahdollisuudet lopettaa lopullisesti. Tämän reseptilääkityksen voi tilata nopeasti ja turvallisesti Scandinavian Medsiltä joustavilla toimitusvaihtoehdoilla.

Valitsitpa minkä tahansa menetelmän tahansa, ei riitä, että teet ne yksin. Asenteesi ja ajattelutapasi on oltava kohdallaan (eli sinun on todella haluttava lopettaa), ja sinun on puhuttava ystävillesi, perheellesi ja työnantajillesi rohkaistaksesi heitä auttamaan (pikemminkin kuin estämään) sinua lopettamistehtävässäsi. Yritä seurata, kuinka monta päivää olet ollut savuttomana, vältä savuisia paikkoja ja harkitse tupakoinnin lopettamiseen tarkoitettujen sovellusten lataamista, jotta sinulla olisi parhaat mahdolliset mahdollisuudet lopettaa lopullisesti.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme