Astma/COPD

Astma ja krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus (COPD) ovat pitkäaikaissairauksia, jotka ahtauttavat sairastuneen hengitysteitä ja vaikeuttavat hengittämistä. Vaikka tilat ovat hieman erilaisia, molemmissa oireina on krooninen yskä, hengityksen vinkuminen ja hengenahdistus.

Hengitysvaikeuksista kärsiminen jossain vaiheessa elämää on hyvin yleistä, ja löydät laajasta lääkevalikoimastamme tehokkaita hoitoja siihen, mikä sairaus sinua vaivaa.

Loading data

Lisätietoja

Astma on krooninen hengityselinsairaus (pitkäaikainen), joka alkaa yleensä lapsuudessa ja aiheuttaa hengitysvaikeuksia sekä yskä- ja hengityksen vinkumista. Jos sinulla on astma, huomaat, että tietyt asiat toimivat laukaisevina tekijöinä, kuten pöly, epäpuhtaudet, siitepöly, savu, eläinten turkikset ja liikunta. Astman laukaisevat tekijät tulehduttavat keuhkoputkia (jotka ovat hyvin herkkiä) ja aiheuttavat niin sanotun astmakohtauksen, joka on oireiden voimakkuuden jyrkkä lisääntyminen.

Syy siihen, että astmaa sairastavilla on niin suuria hengitysvaikeuksia, on se, että sairaus ahtauttaa keuhkojen hengitysteitä. Lihakset kiristyvät, seinämä tulehtuu ja turpoaa, ja limaa kertyy enemmän, mikä kaikki johtaa siihen, että ilman sisään- ja ulostuloväylä on paljon pienempi kuin terveellä henkilöllä.

Kun tiedämme, mitä astma on ja miten se ilmenee, ei oikein tiedetä, mikä ylipäätään aiheuttaa tilan kehittymisen. Joidenkin tutkimusten mukaan sinulla voi olla synnynnäinen taipumus, joka lisää riskiä sairastua siihen, kun taas toiset todisteet viittaavat siihen, että se voi olla perinnöllistä tai liittyä genetiikkaan.

Astma-inhalaattoritSininen astma-inhalaattori
Astma-inhalaattorit Iso-BritanniaOsta astma-inhalaattori
Astma-inhalaattorit myytävänäOsta sininen astma-inhalaattori

Astman tavoin COPD (chronic obstructive pulmonary disease) on sairaus, joka vaikuttaa hengityskykyyn, ja sekä emfyseema että krooninen keuhkoputkentulehdus kuuluvat tämän sateenvarjotermin alle. Toisin kuin astma, keuhkoahtaumatauti on pikemminkin etenevä kuin krooninen, mikä tarkoittaa, että se pahenee ajan mittaan, usein elämäntapatekijöiden, kuten tupakoinnin, vuoksi.

Tilan oireet ovat samat kuin astmassa, ja ne johtuvat samoista syistä; tulehtuneet hengitystiet, liiallinen lima ja joskus myös vaurioituneet alveolit (keuhkojen ilmapussit). Syy on kuitenkin helpompi jäljittää taaksepäin, sillä kehittyneissä maissa syynä on yleensä tupakansavu ja kehitysmaissa saastuminen.

Sairaudet voivat olla hyvinkin erilaisia, mutta hoito on yleensä sama, koska myös oireet ovat samat. Löydät Scandinavian Medsistä valikoiman hengitysongelmien hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, joissa on selkeät ohjeet inhalaattorin käytöstä (niille, jotka eivät ole koskaan ennen käyttäneet inhalaattoria). Ihanteellinen hoito riippuu pääasiassa siitä, mistä sairaudesta kärsit, sillä jotkin lääkkeet sopivat molempiin, kun taas toiset on räätälöity pelkästään joko astmaan tai keuhkoahtaumatautiin.

Inhalaattorit sisältävät yleensä keuhkoputkia laajentavia lääkkeitä (avaavat hengitysteitä) ja kortikosteroideja (vähentävät tulehdusta), mutta näitä on eri annoksina eri vaikeusasteiden hoitoon. Hoitovaihtoehdot vaihtelevat myös sen mukaan, onko inhalaattori tarkoitettu pitkäaikaiseen, jatkuvaan hoitoon vai pelastuslääkkeeksi hengenahdistuskohtauksen sattuessa.

Lääkityksen lisäksi voit auttaa itseäsi sairautesi hallinnassa olemalla huolellinen elämäntapavalinnoissasi. Tupakoinnin lopettaminen parantaa siis huomattavasti hengityskykyäsi, ja liikuntaa kannattaa harrastaa varoen.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme