Diabetes

Diabetes on sairaus, jota on kahta eri muotoa: tyyppi 1 ja tyyppi 2. Molemmat vaikuttavat verensokeriarvoihin, mutta tyyppi 1 on yleensä perinnöllinen ja tyyppi 2 liittyy yleensä elämäntapatekijöihin. Diabeteksen oireita ovat muun muassa janon tunne, useampi virtsaaminen, väsymys ja näön hämärtyminen.

Oikein elämäntapamuutoksin ja määrätyillä lääkkeillä diabetes on sairaus, jota voidaan hallita ja hallita. Tutustu hoitovalikoimaamme tehokkaiden ja luotettavien tulosten saavuttamiseksi.

Loading data

Lisätietoja

Diabetes on sairaus, joka vaikuttaa sairastuneen verensokeriarvoihin ja aiheuttaa sen, että ne pysyvät korkeina pitkään. Sairaus on elinikäinen, ja se voidaan jakaa kahteen eri versioon; tyypin 1 ja tyypin 2. Molempien tyyppien oireet ovat hyvin samankaltaisia, ja sairastuneilla on lisääntynyttä janoa, väsymystä, laihtumista ja infektioiden parantuminen kestää normaalia kauemmin.

Jos kyseessä on kuitenkin tyypin 1 diabetes, nämä oireet tulevat yleensä hyvin nopeasti ja ovat paljon vakavampia, kun taas tyypin 2 oireet voivat kehittyä lievästi ajan myötä. Tämä tarkoittaa, että tyypin 1 diagnosointi on yleensä paljon nopeampaa, ja jotkut ihmiset elävät useita kuukausia (joskus jopa vuosia) diagnosoimattoman tyypin 2 diabeteksen kanssa.

Ero näiden kahden tyypin välillä on se, että tyyppi 1 on autoimmuunisairaus, jossa elimistö ei tuota insuliinia lainkaan. Tyypin 1 diabetes ei ole riippuvainen elämäntavoista, eikä sitä voi ehkäistä, toisin kuin tyypin 2 diabetesta. Tällöin elimistö ei enää pysty reagoimaan oikein insuliiniin tai elimistö ei tuota sitä riittävästi, mikä johtuu usein ylipainosta.

Terveen ihmisen elimistössä glukoosi (energiaan käytettävä sokeri) imeytyy verenkiertoon ja kulkeutuu sitten elimistön soluihin insuliinin avulla. Koska diabetespotilaiden elimistö ei tuota insuliinia (tai ei tuota riittävästi), ruoan ja maksan kautta imeytyvä glukoosi jää vereen. Äärimmäisen korkeat sokeripitoisuudet veressä voivat johtaa hengenvaarallisiin komplikaatioihin, minkä vuoksi diabetesta sairastavat tarvitsevat lääkitystä sen hallitsemiseksi.

Tyypin 1 diabetesta ei voi ehkäistä, ja se on yleensä perinnöllistä. Tarkkaa syytä ei tiedetä, mutta riski on kuitenkin suurempi, jos sinulla on suvussa tai jokin muu autoimmuunisairaus. Näyttää myös siltä, että tyypin 1 diabetesta esiintyy sitä enemmän, mitä kauemmas päiväntasaajalta kuljetaan. Ja vaikka tauti voi ilmaantua missä iässä tahansa, se on yleisempää sairastua lapsena.

Tyypin 2 diabetes sen sijaan johtuu yleensä elämäntapatekijöistä. Ylipaino, korkea kolesteroli tai korkea verenpaine tai liian vähäinen liikunta voivat kaikki johtaa siihen, että elimistö ei enää reagoi insuliiniin. Myös runsas alkoholinkäyttö ja tupakointi voivat olla tapoja, jotka lisäävät riskiä. Vaikka se ei olekaan suora syy, tyypin 2 diabetesta esiintyy enemmän yli 40-vuotiailla (mahdollisesti pitkittyneiden elämäntapavalintojen vuoksi) ja eteläaasialaista syntyperää olevilla. Koska elimistön on valmistettava riittävästi insuliinia 2:ta varten, kun nainen on raskaana, tyypin 2 diabetes voi ilmetä, jos et onnistu valmistamaan tarpeeksi, ja tyypin 2 diabetekseen voi liittyä myös kohonnut riski, jos vanhemmillasi on kyseinen sairaus.

Syistä johtuen tyypin 2 diabetes on paljon yleisempi, ja se koskee noin 90 %:a diabetesta sairastavista ihmisistä ylipäätään.

On tärkeää hoitaa diabetesta tehokkaasti eri hoitovaihtoehtojen avulla, sillä jos näin ei tehdä, siihen voi liittyä vakavia terveysriskejä. Korkea verensokeri voi johtaa sydänsairauksiin, aivohalvaukseen, munuaissairauksiin, hermovaurioihin, erektiohäiriöihin, keskenmenoon ja kuolleena syntymiseen.

Diabeteksen hoitoon ja hallintaan liittyy monia näkökohtia, joista ensimmäinen on reseptilääkkeet. Verensokerin ja elimistön glukoosin vastaanoton hallintaan perustuvia lääkkeitä on runsaasti, ja niitä voi ostaa turvallisesti ja kätevästi Scandinavian Medsistä. Erityisesti tyypin 1 diabeteksessa tarvitset myös insuliinipistoksia, joita lääkäri voi määrätä sinulle.

Lääkkeiden lisäksi sinun on myös pyrittävä tietoisesti muuttamaan elintapojasi, sillä tietyillä tekijöillä voi olla suuri vaikutus. Terveellisen syömisen ja riittävän liikunnan lisäksi on suositeltavaa lopettaa tupakointi ja vähentää alkoholin käyttöä (tai luopua siitä kokonaan).

Tehokas sairauden hoito auttaa paitsi alentamaan verensokeriarvoja, pienentämään sydänongelmien riskiä ja välttämään mahdollisia sairauksia, myös hidastamaan diabeteksen pahenemista. Koska kyseessä on etenevä sairaus, se voi pahentua ajan myötä, joten oireiden hallinta on tärkeää prosessin hidastamiseksi.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme