Heinänuha/allergiat

Heinäkuume on sairaus, johon sairastuu Yhdistyneessä kuningaskunnassa noin joka viides ihminen ja joka johtuu siitepölyallergiasta. Tämä tarkoittaa, että sairastuneet huomaavat oireidensa vaihtelevan vakavuuden, ja se on yleensä kausiluonteinen, riippuen siitä, millaiselle siitepölylle olet allerginen. Oireita ovat muun muassa aivastelu, silmien kutina ja tukkoinen nenä, joita voidaan hoitaa tehokkaasti käyttämällä jotakin lääkitysvaihtoehdoistamme.

Loading data

Lisätietoja

Heinänuha (lääketieteellisesti kausiluonteinen allerginen nuha) on siitepölyallergia, joka on hyvin yleinen, ja siihen sairastuu noin 20 % brittiläisistä. Heinänuhatabletit, kuten Telfast ja fexofenadiini, voivat auttaa heinänuhan oireiden hoidossa. Sitä esiintyy yleensä ensimmäisen kerran lapsuudessa, mutta se voi kehittyä missä iässä tahansa, ja oireita ovat aivastelu, tukkoinen tai vuotava nenä, kutina silmissä, korvissa, kurkussa tai huulissa, yskä, väsymys ja hengityksen vinkuminen.

Nämä oireet ilmenevät useimpien allergisten reaktioiden (kuten eläinturkisallergian) yhteydessä, kun elimistö tuottaa kemikaalia histamiinia. Heinänuhan tapauksessa histamiinia syntyy, kun henkilö joutuu kosketuksiin siitepölyn kanssa, ja elimistö vapauttaa vasta-aineita yrittäessään torjua sitä.

Heinakuume-tabletitHeinakuumepillerit
Ostaa heinänuhatablettejaOstaa heinänuhapillereitä
Heinakuumetabletit myytävänäHeinakuumepillerit myytävänä

Joidenkin muiden allergioiden tapaan heinänuha ei yleensä ole havaittavissa ympäri vuoden, koska kaikki liittyy siitepölyyn ja sen tiheyteen ilmassa. Talvella, kun siitepölyä on vähän, heinänuhasta kärsivät voivat jatkaa jokapäiväistä elämäänsä huomaamatta mitään oireita. Mutta keväällä ja kesällä, kun uudet kasvit, kukat ja ruoho kasvavat, siitepölyn määrä ilmassa on erittäin suuri, ja siitä kärsivät todennäköisesti huomaavat jatkuvia ja epämiellyttäviä oireita.

Heinänuhan aiheuttaa siitepölykeuhko, joka laukaisee elimistössä allergisen reaktion. Useimmat ihmiset eivät ole allergisia kaikelle siitepölylle, mutta heillä on intoleranssi tietyille siitepölylajeille (mikä on hyödyllistä tunnistaa). Noin 90 prosenttia heinänuhasta kärsivistä Yhdistyneessä kuningaskunnassa on allerginen ruohon siitepölylle, mikä on valitettavaa, koska sitä on vaikea välttää erityisesti kesäkuukausina. Muita siitepölyjä, joille ihmiset voivat olla allergisia, ovat rikkaruohojen siitepöly (esimerkiksi nokkosista ja ojakellukoista), joita esiintyy myös kesällä, ja puiden siitepöly, jonka huippu on yleensä alkukeväällä.

Ei ole selvää, miksi jotkut ihmiset ovat allergisia siitepölylle ja toiset eivät, tai miksi ihmiset voivat sairastua siihen milloin tahansa, mutta tietyt riskitekijät näyttävät tekevän immuunijärjestelmän reagoinnin todennäköisemmäksi. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi heinänuhan esiintyminen suvussa, altistuminen tupakalle lapsuudessa ja tietyt olemassa olevat sairaudet, kuten astma.

Ideaalimaailmassa paras tapa välttää heinänuhan oireet on välttää allergeenia (joka tässä tapauksessa on siitepöly) kokonaan. Mutta se ei tietenkään ole käytännöllistä tai yleensä mahdollista, joten saatat haluta hakea lääkitystä heinänuhan oireiden vähentämiseksi. Scandinavian Meds tarjoaa erilaisia hoitovaihtoehtoja nenäsuihkeista silmätippoihin ja tabletteihin, jotka lievittävät heinänuhan aiheuttamaa epämukavuutta ja auttavat sinua jatkamaan päivääsi.

Ja vaikka jotkin hoitovaihtoehdot kohdistuvat suoraan sairastuneeseen alueeseen (esimerkiksi nenäsuihkeet vähentävät nenäkäytävän turvotusta), jotkin lääkkeet pyrkivät ehkäisemään allergista reaktiota alun perin. Näitä lääkkeitä kutsutaan antihistamiineiksi, ja ne estävät heinänuhan oireita aiheuttavan histamiinin toimintaa.

Vaikka siitepölyä on lähes mahdotonta välttää kokonaan, on olemassa keinoja, joilla voi yrittää vähentää altistumista sille, kuten sulkemalla ikkunat ja ovet, imuroimalla koti säännöllisesti, välttämällä erittäin ruohoisia alueita ja asentamalla autoon siitepölysuodattimen, jotta siitepölyä ei pääse kulkeutumaan tuuletusaukoista.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme