Kihti

Kihti on niveltulehduksen muoto, joka vaikuttaa lähinnä isovarpaan niveliin. Se johtuu verenkierrossa olevasta liiallisesta virtsahaposta, joka kiteytyy niveliin ja aiheuttaa kipua.

Kihtiä voi hoitaa Scandinavian Medsin tehokkailla lääkkeillä, joita käytetään nimenomaan tähän vaivaan.

Loading data

Lisätietoja

Kihti on yleinen niveltulehdus, joka vaikuttaa miehiin todennäköisemmin kuin naisiin, ja se on itse asiassa miesten yleisin tulehduksellinen niveltulehdus. Kihtiä sairastavat kärsivät vaivasta pitkään, mutta se ei ole jatkuvaa kipua; oireet tulevat nopeasti ja häviävät sitten niin sanotuissa "kihtikohtauksissa".

Kihti vaikuttaa yleisimmin isovarpaan niveliin, mutta sitä voi esiintyä myös nilkoissa, polvissa, kyynärpäissä, sormissa ja ranteissa. Kihtikohtausten aikana nämä nivelet koska tulehtuvat, turpoavat ja punoittavat ja voivat olla erittäin kivuliaita.

Kihdin varsinaisten oireiden syynä on liiallinen virtsahapon määrä veressä. Normaalisti tämä liukenee ja erittyy virtsan kautta, mutta kihtiä sairastavilla virtsahappo kiteytyy niveliin ja aiheuttaa kipua ja tulehdusta.

On olemassa useita tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiäsi sairastua kihtiin. Iälläsi ja sukupuolellasi on suuri merkitys, sillä miehet tuottavat enemmän virtsahappoa kuin naiset, mutta naisten pitoisuudet nousevat vaihdevuosien jälkeen.

Genetiikalla voi myös olla osuutta kihdin syntyyn, mutta tavallisesti se johtuu suuremmassa määrin elämäntapavalinnoista. Virtsahappoa on monissa elintarvikkeissa (esim. lihassa, siipikarjassa ja merenelävissä), ja ne, jotka syövät niitä suuria määriä, sairastuvat todennäköisemmin kihtiin. Kihti on myös erittäin yleistä ylipainoisilla tai lihavilla, joten kihtiä sairastavia kehotetaan aina yrittämään laihduttaa, jotta heidän tilansa helpottuisi.

Kihti on krooninen sairaus, joten sitä ei voi parantaa. Kihtipuuskan kohtauksia voidaan kuitenkin hallita tehokkaasti lääkityksellä. Yleensä ensisijainen hoito on joko NSAID-kipulääke, kuten naprokseeni tai diklofenaakki, tai kihtilääke, kuten kolkisiini. Nämä lääkkeet auttavat lievittämään kihtikohtaukseen liittyvää kipua ja poistamaan sen nopeasti.

Jos kuitenkin kärsit useista kihtikohtauksista, kannattaa harkita ennaltaehkäisevää lääkitystä. Allopurinoli vähentää kihtikohtausten määrää ja auttaa sinua jatkamaan normaalisti. On kuitenkin tärkeää, että Allopurinolia ei oteta silloin, kun sinulla on kihtipuuskohtaus; se on ennaltaehkäisevä toimenpide, ei hoito, ja jos yrität ottaa sitä väärin, se voi itse asiassa saada kihtipuuskohtauksesi kestämään pidempään.

On olemassa myös useita elintapoihin liittyviä tekijöitä, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, jos kärsit kihdistä. Koska kihtikohtaukset liittyvät virtsahappoon, on hyvä vähentää niiden ruokien määrää, joissa on paljon virtsahappoa.

On myös viisasta vähentää alkoholinkäyttöä, sillä alkoholi voi häiritä sitä, miten elimistösi poistaa virtsahappoa. Tietyt lääkkeet voivat myös lisätä virtsahapon määrää veressäsi, joten sinun kannattaa keskustella lääkärisi kanssa, jos huomaat niiden takia lisääntyneitä kihtipuuskia.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme