Levothyroxine (Levotyroksiini)

Kuvat ovat ainoastaan havainnollistavia

Levothyroxine on lääke, jota otetaan korvaamaan tai lisäämään kehon luonnollisesti tuottamaa kilpirauhashormonia. Jos otat levothyroxinea, tarvitset säännöllisiä verikokeita varmistaaksesi, että lääke pitää kilpirauhasen tason normaalissa vaihteluvälissä.
 • Tehokas kilpirauhasen hoito
 • Korvaa hormonit
 • Ehkäisee oireita
 • Aito lääkitys
 • Toimitetaan EU:n apteekeista
Varastossa
Huomaamattomat pakkaukset
Reseptin kirjoittaminen sisältyy hintaan
Nopea ja helppo
99.99 € 
Sinun on vastattava muutamaan kysymykseen terveydentilastasi ennen tämän tuotteen ostamista.

 • Levothyroxine korvaa kehosi luonnollisesti tuottaman kilpirauhashormonin
 • Kilpirauhashormoni tarvitaan antamaan sinulle energiaa ja hallitsemaan kasvua
 • Levothyroxineä käytetään usein vajaatoimivan kilpirauhasen hoitoon
 • Jotkut ihmiset, joilla on liikatoimiva kilpirauhanen, estävät luonnollisen kilpirauhashormonin tuotannon ja ottavat sitten levothyroxinea korvaamaan sen terveelliselle tasolle
 • Useimmat sivuvaikutukset ilmenevät, jos levothyroxine-annoksesi on liian suuri
 • On tärkeää lukea potilasohje, jossa on täydellinen luettelo sivuvaikutuksista ja varotoimista.

Levothyroxine on hormonilääke, joka toimii samalla tavalla kuin kehon luonnollinen kilpirauhashormoni. Kilpirauhashormoni vaikuttaa useimpiin elimiin kehossa ja vaikuttaa sydämen sykkeeseen, painonpudotukseen ja energiatasoihin.

Kilpirauhashormonilla voi myös olla vaikutusta hiuksiisi, kuukautiskiertoon ja siihen, tunnetko olosi kuumaksi vai kylmäksi.

Kun kehosi ei tuota tarpeeksi kilpirauhashormonia, tätä kutsutaan kilpirauhasen vajaatoiminnaksi. Saatat lihoa, kärsiä ummetuksesta tai tuntea olosi väsyneeksi. Levothyroxine korvaa hormonin varmistaakseen, että kehossa tapahtuvat tärkeät prosessit voivat silti tapahtua.

Jos kehosi tuottaa liikaa kilpirauhashormonia, tätä kutsutaan kilpirauhasen liikatoiminnaksi. Saatat laihtua, tuntea ahdistusta, huomata nopean sykkeen tai vapinan käsissäsi. Lääkärisi voi määrätä tabletin estämään kehoasi tuottamasta kilpirauhashormonia, mutta sitten korvata sen turvallisella annoksella levothyroxinea.

Levothyroxine-tabletit

Levothyroxine otetaan yleensä kerran päivässä aamulla. Niele tabletti kokonaisena lasillisen vettä.

On parasta ottaa se noin 30 minuuttia ennen aamiaista tai kofeiinipitoista juomaa, kuten teetä tai kahvia. Tämä johtuu siitä, että kofeiini voi estää levothyroxinen imeytymisen.

Levothyroxine 12.5mcg / 25mcg / 50mcg / 75mcg / 100mcg

Levothyroxineä on saatavana 25 mikrogramman, 50 mikrogramman ja 100 mikrogramman annoksina. Mikrogramma on paljon pienempi kuin milligramma. Sinun saattaa tarvita useita tabletteja saadaksesi määrätyn annoksen.

Tavallinen aloitusannos levothyroxinea on 50 mikrogrammaa ja 100 mikrogrammaa välillä. Yli 50-vuotiaat tai sydänsairauksista kärsivät saattavat aloittaa pienemmällä annoksella levothyroxinea.

Levothyroxine-annoksesi saattaa muuttua, erityisesti kun aloitat sen käytön. Annoksesi riippuu siitä, kuinka paljon (jos lainkaan) kilpirauhashormonia kehosi tuottaa luonnollisesti ja miten kehosi reagoi levothyroxineen.

Kuten kaikilla lääkkeillä, levothyroxinella voi olla sivuvaikutuksia. Nämä yleisimmin ilmenevät, jos levothyroxine-annoksesi on liian suuri. Merkkejä siitä, että annoksesi saattaa olla liian suuri, ovat:

 • Pahoinvointi tai oksentelu
 • Ripuli
 • Päänsärky
 • Rauhattomuus tai vaikeudet nukahtaa
 • Hikoilu
 • Vapina tai käden tärinä
 • Lihaskrampit
 • Kasvojen punoitus.

Ota yhteys lääkäriin, jos koet näitä sivuvaikutuksia. He saattavat tarvita verikokeen tarkistaakseen hormonin tason veressäsi ja sitten vähentää annosta sen mukaisesti.

Harvinaisissa tapauksissa voi esiintyä vakavampia sivuvaikutuksia. Niihin kuuluvat:

 • Rintakipu
 • Nopea tai epäsäännöllinen sydämen syke (sydämentykytykset).

Soita heti lääkärille, jos koet näitä oireita.

Jos sinulla on vakava allerginen reaktio (anafylaksia), johon liittyy hengenahdistusta, huulten tai kielen turvotusta, soita heti hätänumeroon 112.

Levothyroxine ei ehkä sovi kaikille. Erityisesti potilaiden tulisi tarkistaa lääkäriltä ennen levothyroxinen ottamista, jos heillä on sydänongelma, kuten angina tai sydänsairaus, ovat aiemmin sairastaneet sydänkohtauksen tai kärsivät korkeasta verenpaineesta.

Diabetesta sairastavien potilaiden saattaa olla tarpeen lisätä diabeteslääkitystään aloittaessaan levothyroxinea. Sinun tulisi keskustella tästä lääkärisi tai määrääjäsi kanssa.

Jos olet aiemmin saanut allergisen reaktion lääkkeestä, sinulla on liikatoimiva kilpirauhanen tai sinulla on ongelma, joka vaikuttaa lisämunuaisiin, kerro siitä lääkärillesi tai määrääjällesi.

Scandinavian Medsin konsultaation aikana sinua pyydetään täyttämään terveyskysely, jolla tarkistetaan, onko levothyroxine sopiva sinulle.

Scandinavian Medsin määrääjä tarkistaa nykyisen lääkityksesi, mukaan lukien kaikki rohdosvalmisteet tai ravintolisät, varmistaakseen, ettei levothyroxine vuorovaikuta niiden kanssa.

Kun lääke on määrätty, voit tilata levothyroxinea verkosta kotiinkuljetusta varten.

Osta Levothyroxine vajaatoimivaan kilpirauhaseen

Voit ostaa Levothyroxinea turvallisesti verkosta täältä Scandinavian Medsiltä. Ostoprosessimme opastaa sinut tarvittavan reseptin hankkimiseen ja tilauksesi vastaanottamiseen verkossa sijaitsevasta apteekista Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

HTML JSON FAQ schema code:

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme