Malaria

Malaria on hengenvaarallinen tauti, jota hyttyset kantavat tietyissä osissa maailmaa ja joka tarttuu pureman välityksellä. Jos uskot sairastuneesi malariaan, ota yhteyttä lähimpään päivystyspoliklinikkaan, mutta jos olet lähiaikoina matkalla maahan, jossa malaria on riski, löydät tehokkaita ennaltaehkäiseviä lääkkeitä Scandinavian Medsistä.

Loading data

Lisätietoja

Malaria on hengenvaarallinen tauti, joka on yleinen tietyissä osissa maailmaa, tyypillisesti trooppisessa ja subtrooppisessa ilmastossa. Oireet kehittyvät tyypillisesti 10 päivän tai 4 viikon kuluessa tartunnan saamisesta, mutta infektio voi kuitenkin piileksiä pitkäänkin (joskus jopa useita kuukausia) ennen kuin oireita alkaa ilmetä.

Kaikkea, mitä on tapahtunut.

Oireita ovat korkea kuume, liiallinen hikoilu ja vilunväristykset tai vapina. Voit myös havaita vatsavaivoja, kuten oksentelua, ripulia ja vatsakipua, ja ääritapauksissa se voi aiheuttaa kooman.

Kaikkeustapauksissa se voi aiheuttaa kooman.

Malarian aiheuttavat tartunnan saaneet hyttyset, jotka kantavat Plasmodium-loista ja siirtävät sen ihmisiin puremalla heitä. Kun hyttynen puree sinua, loinen pääsee verenkiertoosi, kypsyy maksassa ja alkaa sitten tartuttaa punasolujasi. Kun loinen lisääntyy, infektoituneet solut puhkeavat auki ja aiheuttavat havaitsemasi oireet.

Malariaparasiitteja on neljää eri tyyppiä, ja oireiden vakavuus riippuu siitä, mitä lajia sinulla on. Jos sinulla on P. falciparum -kanta, kuoleman riski on suurin.

Jos sinulla on P. falciparum -kanta, kuoleman riski on suurin.

Koska malaria on veritauti, se voi tarttua myös verensiirtojen, elinsiirtojen ja neulojen yhteiskäytön kautta. Nämä syyt ovat kuitenkin harvinaisempia nykyaikaisen veren ja luovutettujen elinten seulontaprosessin myötä.

Ei malariaa vastaan ole saatavilla rokotetta, kuten ei moniin muihin matkustamiseen liittyviin ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Jos matkustat maahan, jossa malariariski on olemassa (jopa suhteellisen pieni), sinun on otettava tabletteja välttyäksesi taudin tarttumiselta. Tablettivalinta riippuu monista tekijöistä, kuten tehokkuudesta, kustannuksista ja sivuvaikutuksista, ja voit löytää sinulle sopivan tabletin Scandinavian Meds.

:stä.

Tartuntojen ehkäisyn lisäksi on hyvä yrittää välttää kosketuksiin joutumista kokonaan. Tämä tarkoittaa hyttysenpiston riskin minimoimista käyttämällä hyönteiskarkotetta, käyttämällä vaatteita, jotka suojaavat ja peittävät suurimman osan ihosta, ja nukkumalla hyttysverkon alla.

Matkustaessasi mihin tahansa ulkomaille varmista, että teet kaikki tutkimuksesi kunnolla ja perehdyt erilaisiin riskeihin. Hanki kaikki rokotukset ja varmista, että olet valmis matkustamaan, ja jos olet huolissasi siitä, että olet sairastunut johonkin tautiin, kuten malariaan, mene lähimpään päivystyspoliklinikkaan.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme