Hiustenlähtö

Hiustenlähtö johtuu yleisimmin hiustenlähtöksi kutsutusta tilasta, ja se vaikuttaa ensisijaisesti päänahan ylä- ja etuosaan; se näkyy monilla miehillä hiusrajan taantumisena. Vaikka tila ei ole mikään huolenaihe, se voi aiheuttaa itsetietoisuutta ja muita psykologisia vaikutuksia.

Torju hiustenlähtö erityisesti iän myötä onnistuneilla hoitovaihtoehdoillamme.

Hoitovaihtoehtojemme avulla voit torjua hiustenlähtöä erityisesti iän myötä.

Loading data

Lisätietoja

Käsitteellä hiustenlähtö kuvataan yleensä sitä, että päänahasta katoaa liiallinen määrä hiuksia niin paljon, että ne ovat joko hyvin ohuita, niissä on kaljuja laikkuja tai hiusraja alkaa taantua (hiustenlähtö etupuolelta). Jokainen menettää hiuksiaan joka päivä, ja tavallinen määrä on 50-100 hiusta päivässä, mutta joskus tämä voi nopeutua niin, että menetät hiuksia nopeammin kuin uusia kasvaa, tai sitten uudet hiukset eivät yksinkertaisesti kasva lainkaan korvaamaan menetettyjä.

Sairautena sinänsä tämä ei ole mikään huolenaihe. Se ei aiheuta muita ongelmia ja on vain luonnollinen prosessi kehossa, mutta se voi usein olla järkyttävää. Se voi johtaa siihen, että ihmiset, erityisesti miehet, tuntevat itsensä epävarmoiksi, ja tämän vuoksi monet miehet päättävät hoitaa hiustenlähtöään sen sijaan, että antaisivat sen jatkua luonnollista tahtiaan.

Miesten hiustenlähtö johtuu useimmiten miespuolisesta kaljuuntumisesta. Tämä sairaus on perinnöllinen ja hyvin yleinen, ja sen arvioidaan koskettavan 6,5 miljoonaa miestä pelkästään Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Se on saanut nimensä siitä, että miesten hiustenlähtö noudattaa yleensä samankaltaista kaavaa, jolloin hiukset lähtevät pääasiassa päänahan ylä- ja etuosasta.

Vaikka perinnöllinen sairaus on yleisin syy, hiustenlähtö voi johtua myös alopecia areata:sta, joka aiheuttaa hiusten irtoamisen epäsäännöllisesti, jolloin jäljelle jää harvoja kaljuja kohtia. Olipa syy mikä tahansa, hiustenlähtö syntyy, kun miehen karvatupet ovat liian herkkiä miespuoliselle sukupuolihormonille. Miesten kaljuuntuminen tarkoittaa yleensä sitä, että miehillä on enemmän reseptoreita näille hormoneille, mikä heikentää heidän karvatupiaan, kunnes ne kutistuvat ja lopulta lakkaavat kasvattamasta hiuksia.

Toisen syyn liialliseen hiustenlähtöön voi tietysti aiheuttaa myös jokin muu perussairaus tai muiden reseptilääkkeiden sivuvaikutus. Siksi ennen hoidon aloittamista on syytä tarkistaa, ettei tämä johdu mistään muusta.

Vaikka miesten kaljuuntumiseen ei ole parannuskeinoa, on olemassa lääkkeitä, jotka todistetusti hidastavat hiustenlähtöä ja joskus jopa kannustavat karvatupet kasvattamaan hiuksia uudelleen.

Yksi vaihtoehdoista on Finasteridi, joka toimii alentamalla dihydrotestosteronin (DHT) määrää, jolla on haitallinen vaikutus karvatupiin. Kun tätä lääkettä otetaan päivittäin, se estää karvatupen ohenemista ajan myötä ja hidastaa hiustenlähdön vaikutuksia. Se onnistuu myös tuottamaan onnistuneesti hiusten kasvua 86 %:lla henkilöistä, jotka käyttävät sitä päivittäin.

Toinen saatavilla oleva lääkitys on minoksidiili, joka tehoaa erityisen hyvin niihin, jotka huomaavat hiusten ohenemista. Se parantaa hiustuppien verenkiertoa ja kasvattaa follikkelien kokoa, mikä pidentää hiustuppien kasvuvaihetta. Tämä stimuloi hiusten kasvua ja mahdollistaa paksumpien hiussäikeiden syntymisen.

Kumpikin näistä lääkkeistä on osoittautunut erittäin tehokkaaksi miesten kaljuuntumisen ja muiden hiustenlähdön muotojen hoidossa, ja niitä voi tilata turvallisesti ja tehokkaasti Scandinavian Medsiltä.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme