Hirsutismi (hiusten poisto)

Naisten liiallinen karvankasvu (lääketieteellisesti kasvojen hirsutismi) koskee yhtä kymmenestä naisesta, ja yleisyydestään huolimatta tila voi aiheuttaa psykologisia vaikutuksia, kuten itsetietoisuutta ja stressiä. Vaikka yleisin alue ylimääräiselle karvankasvulle ovat kasvot, sitä voi esiintyä myös rinnassa, alavatsalla ja alaselässä.

Elämänilmeen vuoksi useimmat naiset päättävät hoitaa liiallista karvankasvua. Tarjoamme tehokkaita vaihtoehtoja yksityisen ja luotettavan verkkopalvelumme kautta.

Loading data

Lisätietoja

Hirsutismi on naisten liiallista karvankasvua alueilla, joilla se ei yleensä kasva. Kaikki naiset kokevat karvankasvua koko vartalollaan ja jättävät monet alueet koskemattomiksi (kuten käsivarret), mutta päättävät poistaa karvoja toisilta alueilta (kuten kainaloista, jaloista ja sukupuolielinten alueelta). Liialliseksi karvankasvuksi katsotaan kuitenkin se, että sitä esiintyy muilla alueilla, kuten kasvoissa (erityisesti leuassa ja ylähuulessa), rinnassa, vatsassa ja selässä.

Tätä karvaa esiintyy kaikilla naisilla, mutta se on yleensä hyvin hienoa, kevyttä ja lyhyttä siinä määrin, että se on lähes näkymätöntä. Hirsutismista kärsivillä naisilla karvoista tulee kuitenkin tummemmat, karkeammat ja paksummat, niin että ne ovat hyvin havaittavissa.

Ylimääräisen karvankasvun ohella tähän tilaan voi usein liittyä aknea tai muita ylimääräiseen rasvoittumiseen liittyviä iho-ongelmia. Tämän tilan yhteydessä voi myös huomata syvemmän äänen ja laajentuneen klitoriksen.

Kun tyttö käy läpi murrosiän, hänen elimistönsä alkaa tuottaa sekä mies- että naishormoneja. Naisen kuukautiskierron vuoksi naishormonien pitoisuudet ovat yleensä korkeammat, minkä vuoksi karvoitus on vähäisempää kuin miehillä. Jos nämä tasot kuitenkin sekoittuvat, se voi aiheuttaa liiallisen karvoituksen, joka johtuu mieshormoneista (androgeeneista).

Tämä hormonitasapaino voi horjua monin tavoin, kuten lisääntynyt herkkyys androgeenille, munasarjojen monirakkulatauti (joka johtaa lisääntyneeseen androgeenituotantoon), Cushingin oireyhtymä (lisääntynyt kortisolihormonin tuotanto) ja akromegalia (häiriö, joka aiheuttaa liikaa kasvuhormonia, joka vaikuttaa hiuksiin).

Hirsutismi voi johtua myös useista muista olemassa olevista sairauksista, munuaisongelmista, kaikista muutoksista naisen lisääntymisjärjestelmässä ja tietyistä lääkkeistä. Valitettavasti monille naisille kehittyy hirsutismia myös silloin, kun siihen ei ole selvää syytä, jolloin puhutaan "idiopaattisesta hirsutismista".

Kukin voi itse päättää, tarvitaanko hoitoa, sillä jotkut hirsutismia kokevat naiset eivät välttämättä tunne tarvetta poistaa karvoja. Monet naiset voivat kuitenkin kokea, että se vaikuttaa haitallisesti heidän minäkuvaansa ja aiheuttaa stressiä ja jopa masennusta. Jos päätät hoitaa liiallista karvankasvua, sen vakavuus vaikuttaa yleensä hoitomenetelmään.

Vaikeissa hirsutismitapauksissa naiset päättävät usein hakeutua lääketieteelliseen hoitoon. Ensimmäinen hoitolinja voi olla antiandrogeenilääkitys (kuten tietyntyyppiset ehkäisypillerit), joka vähentää erittäin tehokkaasti liiallista karvoitusta. Voi kuitenkin kestää 6 kuukautta ennen kuin se alkaa vaikuttaa, joten sen sijaan (tai myös sen sijaan) voit valita voiteen, kuten Vaniqan. Vaniqa-voide on kliinisesti todistettu vähentävän tehokkaasti naisten liiallista kasvokarvojen kasvua, eikä sivuvaikutusten riskiä ole juuri lainkaan ja levitys on helppoa. Molemmat näistä vaihtoehdoista ovat ostettavissa Scandinavian Medsistä ystävällisten ja avuliaiden reseptin kirjoittajien avustuksella.

Jos tilasi on vähemmän vakava (tai jos et yksinkertaisesti halua turvautua lääkkeisiin), myös perinteiset karvanpoistomenetelmät ovat vaihtoehtoja. Parranajolla, vahauksella, nyppimisellä, kierteittämisellä ja valkaisulla voidaan kaikki vähentää karvojen ulkonäköä, mutta jokaisella niistä on kuitenkin omat haittapuolensa (kuten ylläpito, kipu ja jälkikasvun ulkonäkö). On olemassa myös pidempiaikaisia itse tehtäviä ratkaisuja, kuten laser-karvojen poisto ja elektrolyysi, jotka molemmat voivat olla tehokkaita, mutta ne voivat olla kivuliaita, riskialttiita ja kalliita.

Hirsutismi ei kuitenkaan johdu pelkästään karvanpoistomenetelmistä, vaan on myös elämäntapatekijöitä, joita voi ottaa huomioon. Painonhallinta voi vähentää androgeenien tuotantoa (vähentää karvankasvua), ja B-vitamiinin ja proteiinin saannin lisääminen sekä hiilihydraattien vähentäminen voivat myös parantaa oireita.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme