Hormonikorvaushoito

Hormonikorvaushoitoa (HRT) käytetään korvaamaan naisen hormonit, jotka alkavat laskea vaihdevuosien lähestyessä, ja lievittämään tehokkaasti vaihdevuosien oireita. Vaihdevuosioireita ovat muun muassa kuumat aallot, mielialan vaihtelut, alhainen seksuaalinen halu ja paljon muuta.

Laajaan valikoimaan tehokkaita hoitomuotoja kuuluvan HRT-lääkityksen avulla löydät itsellesi parhaiten sopivan HRT-lääkityksen, kun saavutat tämän naisen elämässäsi ratkaisevan vaiheen.

Loading data

Lisätietoja

Naisen lisääntymisjärjestelmä jatkaa optimaalista toimintaansa vain tietyn määrän vuosia, jotka alkavat tavallisesti teini-iässä ja loppuvat nelikymppisten lopulla. Tämä tarkoittaa sitä, että tämän ajan päätyttyä kehosi ei enää tuota tai vapauta munasoluja eikä sinulla ole enää kuukautisia.

Tämä voi tietysti olla hyvä asia (etenkin naisille, joilla kuukautiset ovat aina olleet erityisen runsaat tai kivuliaat), mutta sen sijaan sinulla on useita oireita noin neljän vuoden ajan. Näihin oireisiin kuuluvat tyypillisesti mielialan vaihtelut, univaikeudet, kuumat aallot (kasvoilla ja kaulalla) ja libidon väheneminen.

Vastoin yleistä uskomusta vaihdevuodet eivät ole kaikille naisille samanlaiset, ja joidenkin mielestä ne eivät aiheuta heille lainkaan ongelmia. Monet naiset haluavat kuitenkin lievittää oireita HRT-lääkityksellä.

Hormonikorvaushoitoa (tunnetaan myös nimellä HRT) käyttävät naiset, kun vaihdevuosien merkit alkavat näkyä. Tätä tapahtuu naisille eri ikäkausina, ja hoito voidaan aloittaa heti, kun oireita alkaa esiintyä.

Lääkitys sisältää naishormoneja, estrogeenia ja progestogeeniä. Estrogeeni vastaa monista toiminnoista naisen kehossa sekä useista ominaisuuksista. Kun nämä pitoisuudet alkavat laskea, vaihdevuosioireita alkaa esiintyä, joten näiden pitoisuuksien lisääminen HRT-lääkityksellä auttaa torjumaan niitä. Estrogeenin lasku voi johtaa myös osteoporoosiin (luumassan puute), joten on tärkeää pitää nämä hormonitasot korkeina luuston terveyden suojelemiseksi.

Kaikki HRT-lääkkeet sisältävät estrogeenia (edellä mainituista syistä), mutta useimmat niistä sisältävät myös progestogeeniä. Tämä hormoni vastaa kohdun terveyden ylläpitämisestä ja tiettyjen syöpien loitolla pitämisestä. Joten vaikka pudotus ei aiheuta vaihdevuosioireita, on tärkeää pitää myös nämä tasot terveinä. Naiset, joilla ei ole kohtua (esimerkiksi kohdunpoiston vuoksi), voivat kuitenkin valita pelkkää estrogeenia sisältävän HRT-lääkityksen.

Vähän useimmat naiset käyttävät hormonikorvaushoitoa 2-5 vuotta ja pienentävät annosta hitaasti, kun on aika lopettaa lääkitys. Hoidon aikana lääkettä otetaan päivittäin tai käytetään viikoittain (jos valitset hormonilaastarivaihtoehdon), ja saatavilla on useita erilaisia hormonikorvaushoitoja, joista voit valita itsellesi parhaiten sopivan. Tämän voi tilata turvallisesti Scandinavian Medsiltä luotettavan lääkäripalvelumme avulla,

Vaikka lääke sisältää naishormoneja, on tärkeää huomata, että se ei ole ehkäisyväline, ja jos sinulla on edelleen kuukautiskierto, voit silti tulla raskaaksi sen käytön aikana. HRT:n käyttöön voi liittyä myös tietynlaisen syövän ja veritulppien riski, joten on tärkeää, että sitä ei käytetä pitkäaikaisesti (ellei lääkäri suosittele) ja että kaikki oireet tarkistetaan ja niistä ilmoitetaan.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme