Ventolin

Kuvat ovat ainoastaan havainnollistavia

Ventolin on yleinen tyyppi "helpotus" inhalaattori. Tämä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää astman oireiden, kuten hengenahdistuksen tai yskän, hoitoon. Ventolin on kauppanimi, ja vaikuttava aine on salbutamoli.
 • Nopeasti vaikuttava helpotus hengitysongelmiin
 • Avaa hengitystiet
 • Käytetään astman ja COPD:n hoitoon
 • Aito lääkitys
 • Toimitetaan EU:n apteekeista
Varastossa
Paras myyjä
Huomaamattomat pakkaukset
Reseptin kirjoittaminen sisältyy hintaan
Nopea ja helppo
58.95 € 
Sinun on vastattava muutamaan kysymykseen terveydentilastasi ennen tämän tuotteen ostamista.

Ventolin-inhalaattori

 • Ventolin on reseptilääke, jota käytetään astman oireiden hoitoon aikuisilla ja lapsilla.
 • Sitä voidaan käyttää myös kroonisen obstruktiivisen keuhkosairauden (COPD) hoitoon aikuisilla.
 • Se tulisi ottaa, kun oireet, kuten vinkuminen, yskä tai hengenahdistus, alkavat.
 • Yksi puffi Ventolin-inhalaattorista sisältää 100 mikrogrammaa salbutamolia, ja kaksi puffia suositellaan usein oireiden hoitoon.
 • Ventolin vaikuttaa muutamassa minuutissa ja sen vaikutus kestää noin neljästä kuuteen tuntiin.
 • On tärkeää lukea potilasohje, jossa on luettelo kaikista sivuvaikutuksista ja varotoimista.

Ventolin on keuhkoputkia laajentava lääke. Tämä tarkoittaa, että inhalaattorissa oleva salbutamoli laajentaa ilmateitä helpottaen hengittämistä. Ilmateiden aukot laajenevat, mikä vähentää vinkumista ja hengenahdistuksen tunnetta.

Koska Ventolin vaikuttaa muutamassa minuutissa, sitä tulisi ottaa oireiden pahentuessa. Todennäköisesti tarvitset myös "estolääke" -inhalaattorin lisäksi Ventolinia yrittääksesi estää oireiden pahenemista.

Ventolin otetaan, kun astman tai COPD:n oireet ovat läsnä. On tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita varmistaaksesi, että otat Ventolinin oikein. Yleinen annos on kaksi puffia tarvittaessa. Jos ensimmäiset kaksi puffia eivät täysin lievitä oireita, voi ottaa lisää puffeja.

Inhalaattori tulee ravistaa ennen käyttöä. Hengitä kevyesti ulos ja aseta sitten inhalaattori suuhusi. Paina astmapiippua alas ja hengitä sisään vetäen Ventolinia sisään samalla kun hengität. Pidä hengitystäsi antaaksesi lääkkeelle aikaa päästä syvälle keuhkoihisi ja sitten hengitä ulos. Jos sinulle on määrätty toinen annos, toista nämä vaiheet vielä kerran. Inhalointi voi vaatia hieman harjoittelua, ja jotkut ihmiset kokevat hyödylliseksi harjoitella peilin edessä ensimmäisillä yrityksillään.

Ventolin-inhalaattorit voidaan yhdistää spacer-laitteen kanssa, jotta lääkkeen saaminen keuhkoputkiin olisi helpompaa. Tässä tapauksessa Ventolin suihkutetaan spacer-kammioon, ja sitten lääkettä voidaan hengittää omaan tahtiin. Tämä on ihanteellista lapsille ja niille, jotka kokevat vaikeaksi koordinoida lääkkeen hengittämistä.

Salbutamoli 100 mikrog / 200 mikrog

Varmista, että tarkistat lääkkeessäsi olevat yksilölliset ohjeet. Jokainen Ventolin-puffi sisältää 100 mikrogrammaa salbutamolia, ja yleensä suositellaan ottamaan kaksi puffia astman tai COPD:n pahenemisen yhteydessä.

Jos kaksi puffia ei riitä lievittämään oireitasi, saatat tarvita kaksi lisäpuffia. Varmista, ettet ylitä maksimimäärää annoksia, joita voit ottaa 24 tunnin aikana, ja hakeudu välittömästi lääkärin apuun, jos oireesi eivät lievity.

Jos huomaat tarvitsevasi Ventolinia useammin tai otat sitä yli kahdesti viikossa, keskustele lääkärin kanssa. On mahdollista, että sinun on lisättävä estolääkkeen annosta.

Ventolin on yleisesti käytetty lääke. Siitä huolimatta sillä voi olla joitain yleisiä sivuvaikutuksia. Nämä yleensä sietävät hyvin ja lievittyvät melko nopeasti. Sivuvaikutuksia voivat olla:

 • Vapina tai tärinä
 • Päänsärky
 • lievä lihaskrampit tai jännitys
 • Tietoisuus sydämenlyönnistäsi.

Nämä sivuvaikutukset eivät aiheuta haittaa ja todennäköisesti lievittyvät, kun totut Ventolinin käyttöön.

Hyvin harvoin voi esiintyä joitain vakavampia sivuvaikutuksia. Niihin kuuluvat:

 • Sydämenlyönti, joka ei tunnu normaalilta, tai erittäin voimakas huimaus
 • Rintakipu
 • Voimakas päänsärky
 • Lihaskipu tai heikkous.

Jos koet näitä oireita, sinun tulee ottaa yhteyttä lääkäriin välittömästi.

Ventolin sopii useimmille ihmisille, mutta on joitain muita lääkkeitä, joiden kanssa se ei ehkä sovi hyvin yhteen. Scandinavian Medsin apteekki tarkistaa nykyiset lääkkeesi, mukaan lukien mahdolliset rohdosvalmisteet tai lisäravinteet, varmistaakseen, että Ventolin ei vuorovaikuta niiden kanssa.

Mistä voin ostaa Ventolin-inhalaattoreita verkossa?

Osta Ventolin astmaan/COPD:hen

Voit ostaa Ventolin-inhalaattoreita turvallisesti verkosta Scandinavian Medsiltä. Scandinavian Medsin verkkokonsultaation aikana sinua pyydetään täyttämään terveyskysely, jotta voidaan varmistaa, että Ventolin sopii sinulle.

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme