Vermox (Mebendazole)

Kuvat ovat ainoastaan havainnollistavia

Vermox on tabletti, jota käytetään suoliston madotulehdusten hoitoon. Vermox on kauppanimi ja vaikuttava aine on mebendatsoli. Usein tehokkaaseen hoitoon tarvitaan vain yksi annos.

 • Tehokas hoito matoja vastaan
 • Estää matojen kasvun tai lisääntymisen
 • Helpottaa oireita kuten kutinaa
 • Aito lääkevalmiste
 • Toimitetaan EU:n apteekeista
Varastossa
Huomaamattomat pakkaukset
Reseptin kirjoittaminen sisältyy hintaan
Nopea ja helppo
75.99 € 
Sinun on vastattava muutamaan kysymykseen terveydentilastasi ennen tämän tuotteen ostamista.

 • Vermox-tabletit sisältävät lääkeainetta nimeltä mebendatsoli
 • Vermoxia käytetään yleisimmin madotartuntojen, kuten suolinkaisen (myös pinwormsiksi tai peräaukonmadoksi kutsuttu) hoitoon, mutta sitä voidaan käyttää myös hakamadon, koukkumadon ja pyöreämadon hoitoon
 • Nämä madot aiheuttavat infektion suolistossa tai suolistoissa
 • Oireita ovat voimakas kutina peräaukon ympärillä
 • Voit myös huomata suolissasi suolinkaisia
 • On tärkeää lukea potilasohje, jossa on luettelo kaikista sivuvaikutuksista ja varotoimista.

Suolinkaisinfektio syntyy, kun nielaiset suolinkaisten munia. Se tarttuu yleensä henkilöstä toiseen perheen tai läheisen ympäristön sisällä.

Suolinkaiset kehittyvät suolistossa ja poistuvat sitten suolistosta ulosteessa. Ne näyttävät pieniltä valkoisilta säikeiltä. Naaraspuolinen suolinkainen erittää limaa, joka voi aiheuttaa voimakasta kutinaa peräaukon ympärillä.

Vermox sisältää vaikuttavaa ainetta nimeltä mebendatsoli. Kun nielaiset tabletin, mebendatsoli pääsee suolistoon. Mebendatsoli estää madon kyvyn imeä glukoosia (sokeria). Ilman glukoosia madot alkavat kuolla.

Sinulle saatetaan joskus suositella mebendatsolin toista annosta kaksi viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että ensimmäisen annoksen aikana läsnä olleet munat saattavat nyt olla kehittyneet madoksi. Toinen annos varmistaa, että infektio hoidetaan kokonaan.

Vermox-tabletit voidaan niellä kokonaisina lasillisen veden tai mehun kanssa. Niitä voidaan myös pureskella. Lapsille voidaan antaa helpommin nieltävä nestemäinen mebendatsoliversio.

Sinun tulee ottaa yksi Vermox-tabletti, jos sinulla on suolinkaisinfektio. Kaikki taloudessasi olevat henkilöt on hoidettava samanaikaisesti, koska suolinkaiset leviävät helposti ihmisestä toiseen. Teidän kaikkien saattaa olla otettava toinen lääkeannos kaksi viikkoa myöhemmin tappamaan mahdolliset munat, jotka ovat kehittyneet madoksi.

Jos sinulla diagnosoidaan toisen tyyppinen madotartunta, kuten hakamato-, pyöreämato- tai koukkumato-infektio, saatat joutua ottamaan pidemmän kuurin Vermoxia. Hoitava lääkäri neuvoo sinua tässä tapauksessa.

Jokainen Vermox-tabletti sisältää 100 mg mebendatsolia.

Suolinkaisinfektion hoitoon jokaisen talouden jäsenen tulee ottaa yksi tabletti diagnoosin jälkeen. Saatat joutua ottamaan toisen tabletin kaksi viikkoa myöhemmin.

Kuten kaikilla lääkkeillä, Vermoxilla voi olla joitain haittavaikutuksia. Yleisimmät haittavaikutukset ovat:

 • Vatsakipu
 • Turvotus ja ylimääräinen ilmavaivat, jotka aiheuttavat vatsan epämukavuutta
 • Ripuli.

Nämä oireet todennäköisesti helpottavat muutamassa päivässä. Jos ne jatkuvat, sinun tulee hakeutua lääkärin hoitoon.

Hyvin harvoin voi esiintyä vakavia haittavaikutuksia, kuten:

 • Rakkuloita iholla, silmissä, suussa tai sukuelinten alueella
 • Ihon tai silmien valkuaisten kellastuminen - tämä voi olla merkki maksasairaudesta.

Jos ilmenee jokin näistä vakavista haittavaikutuksista, sinun tulee ottaa yhteyttä lääkäriin välittömästi.

Jos sinä tai lapsesi saa kohtauksen, sinun tai jonkun muun on soitettava hätänumeroon 112 tai mentävä päivystykseen välittömästi.

Jos sinulla on vakava allerginen reaktio (anafylaksia), johon liittyy hengenahdistusta, huulten tai kielen turvotusta, soita välittömästi hätänumeroon 112.

Vermox ei ehkä sovi kaikille. Erityisesti raskaana oleville naisille, jotka yrittävät tulla raskaaksi tai imettävät, voidaan suositella erilaista hoitokurssia.

Mebendatsoli sopii yli 2-vuotiaille lapsille. Alle 2-vuotiaan lapsen hoidossa lääkärin tulee määrätä lääkitys.

Konsultaation yhteydessä Scandinavian Medsin kanssa sinua pyydetään täyttämään terveyskysely, jotta voidaan varmistaa, että Vermox sopii sinulle.

Scandinavian Medsin lääkäri tarkistaa myös nykyisen lääkityksesi, mukaan lukien kaikki rohdosvalmisteet tai ravintolisät, varmistaakseen, ettei Vermox vuorovaikuta niiden kanssa. Esimerkiksi metronidatsoli- ja simetidiinilääkkeet voivat vaikuttaa Vermoxiin.

Jos oireidesi, sairaushistoriasi ja nykyisen lääkityksesi perusteella Vermox sopii sinulle, Scandinavian Medsin lääkäri hyväksyy Vermoxin huomaamattomaan kotiinkuljetukseen.

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme