Happo Refluksi

Joskus tiettyjen ruokien tai juomien vaikutuksesta pieni määrä mahahappoa voi päästä ruokatorveen ja aiheuttaa närästystä tai katkeraa makua kurkun takaosassa. Yleisten laukaisevien tekijöiden tunnistamisen lisäksi voit hoitaa happamat refluksit nopeasti ja tehokkaasti tehokkaiden hoitojemme avulla.

Loading data

Lisätietoja

Happo refluksi on epämiellyttävä (joskaan ei vakava tai vaarallinen) vaiva, joka syntyy, kun happoa siirtyy mahalaukusta ruokatorveen. Mahalaukun suulla on lihas, jota kutsutaan ruokatorven alemmaksi sulkijalihakseksi (LES) ja joka sulkeutuu, kun ruoka on kulkenut sen läpi. Joskus se ei kuitenkaan sulkeudu kokonaan, ja tämän vuoksi mahahappo pääsee liikkumaan alueelle, jonne sen ei pitäisi.

Mitä ovat protonipumpun estäjät (PPI)?

Protonipumpun estäjät sitovat mahalaukun protonipumppuja. Maallikon kielellä tämä estää mahalaukkua tuottamasta happoa. Vähemmän happoa tarkoittaa, että ruokatorveen päätyvä mahamehu ei ole yhtä syövyttävää. Tämä mahamehu voi aiheuttaa tulehduksia ja ärsytystä, jos mahahappo on liian hapanta. Lääkkeet, kuten omepratsoli, voivat auttaa vähentämään mahanesteen happamuutta olemalla protonipumpun estäjä.

Hapon takaisinvirtauksen oireita ovat närästys (rintakipu) ja karvas tai hapan maku suussa ja kurkussa. Harvemmin se voi aiheuttaa myös röyhtäilyä, turvotusta, hikkaamista ja pahanhajuista hengitystä. Nämä oireet pahenevat yleensä, jos makaa tai kumartuu, ja niillä on taipumus pahentua tiettyjen ruokien syömisen jälkeen.

Hapon refluksin yleisiä syitä ovat esimerkiksi suurten tai raskaiden aterioiden syönti, naposteleminen lähellä nukkumaanmenoaikaa tai makoilu syömisen jälkeen. Sitä voivat laukaista myös tietyt ruoat (valkosipuli, minttu, sitrushedelmät tai kaikki mausteinen tai rasvainen) ja tietyt juomat (alkoholi, kahvi ja kaikki hiilihapolliset).

Happo refluksi voi usein olla yleistä ylipainoisilla tai lihavilla, raskaana olevilla tai tupakoivilla. Sitä voivat aiheuttaa myös stressi ja ahdistus sekä tietyt lääkkeet (ibuprofeeni, aspiriini ja verenpainelääkkeet).

Happoisen refluksin voi aiheuttaa myös mahalaukun poikkeavuus, jota kutsutaan nimellä "hiataalinen tyrä", jolloin LES ja mahalaukun yläosa siirtyvät pallean yläpuolelle. Pallea auttaa erottamaan mahalaukun rintakehästä ja pitää hapon mahalaukussa, joten liikkeen ansiosta happo pääsee hiipimään ruokatorveen.

Vaikka reseptivapaita lääkkeitä on saatavilla, ne eivät vedä vertoja reseptilääkkeiden teholle, joita meillä Scandinavian Medsillä on varastossa. Valikoimassamme on useita eri vaihtoehtoja, joista löydät sinulle parhaiten sopivan.

Lääkkeiden lisäksi kannattaa räätälöidä rutiinisi niin, että yrität välttää happamat refluksit parhaalla mahdollisella tavalla, mikä tarkoittaa sellaisten ruokien tai juomien välttämistä, jotka olet tunnistanut laukaiseviksi. Huomaat eron myös, jos lopetat tupakoinnin, muutat ruokavaliotasi (jos olet ylipainoinen) ja käytät alkoholia vain kohtuudella.

Happojen refluksin hillitsemiseksi kannattaa myös yrittää syödä pienempiä ja useammin toistuvia aterioita eikä maata sen jälkeen ainakaan kahteen tai kolmeen tuntiin. Kun makaat, yritä nostaa päätäsi 5 tai 6 senttiä (laittamalla jotain tyynyn tai patjan alle), jotta pää ja rintakehä ovat vyötärön tason yläpuolella, mikä minimoi happorefluksin vaikutukset.

Yllä on lueteltu monia happorefluksilääkkeitä, kuten Lansopratsoli. Lääkäri arvioi kunkin happorefluksitablettityypin haittavaikutukset ja varotoimet ja määrää sinulle parhaiten sopivan tabletin. Voit ostaa Lansopratsolia klikkaamalla tämän sivun tuoteosasta löytyvää esittelyssä olevaa lääkettä.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme