Lankamadot

Lankamadot, jotka tunnetaan myös nimellä pinworms, ovat pieniä loisia, jotka tarttuvat paksusuoleen ja näkyvät ulosteessa. Erityisesti pienillä lapsilla esiintyvät lanka- madot voivat aiheuttaa kutinaa peräaukon ympärillä.

Onneksi lankamatoa on hyvin helppo hoitaa, ja infektio voidaan poistaa yhdellä lääkeannoksella. Sinun on kuitenkin hoidettava koko kotitalous, joten tee ostokset nyt Scandinavian Medsistä, jossa on toimitusvaihtoehdot seuraavana päivänä sekä luotettava ja ystävällinen palvelu.

Loading data

Lisätietoja

Lankamadot, jotka tunnetaan myös nimellä pinworms, ovat pienten loismadojen aiheuttama paksusuolen infektio. Se on yleinen infektio, erityisesti pienillä lapsilla, ja se jää usein huomaamatta niille, joilla se on.

Madot ovat valkoisia ja pieniä ja muistuttavat lyhyitä langanpätkiä, joita saatat havaita omassa tai lapsesi ulosteessa. Ei kaikissa tapauksissa, mutta joskus saatat huomata matoja myös vuodevaatteissasi tai pyjamassa.

Kerrotaan myös, että matoja on myös sängyssäsi tai pyjamassa.

Paljon ihmisiä ei huomaa mitään oireita, mutta tärkein niistä on kutiava tunne peräaukon (ja joskus emättimen) ympärillä. Tämä voimistuu usein öisin ja voi aiheuttaa sen, että lankamatoja sairastavat raapivat unensa aikana tai kokevat yleisesti ottaen unihäiriöitä. Tämä raapiminen voi joskus johtaa ihotulehdukseen peräaukon ympärillä (jos bakteerit pääsevät rikkinäiseen ihoon), ja vakavia oireita ovat ruokahaluttomuus ja laihtuminen.

Syy siihen, että kutina on pahempaa öisin, on se, että silloin sukkulamatot munivat munansa tartunnan saaneen henkilön peräaukon ympärille. Munien laskiessa ne erittävät myös limaa, joka aiheuttaa kutinaa, ja kun henkilö raapii, munat voivat jäädä kiinni henkilön sormenpäihin.

Sieltä lankamadon munat voivat siirtyä pinnoille, vaatteisiin ja toisten ihmisten käsiin, joista ne sitten siirtyvät heidän suuhunsa. Niellyt munat kuoriutuvat sitten suolistossa, ja peräaukon ympärillä kuoriutuvat munat voivat päästä uudelleen suolistoon. Munat voivat selvitä hengissä jopa kaksi viikkoa ennen kuoriutumista, ja kuoriutumisesta on vielä kaksi viikkoa aikaa, ennen kuin ne ovat täysikokoisia, jolloin ne voivat alkaa lisääntyä ja aloittaa kierron uudelleen.

Lankamatojen hoito on hyvin yksinkertaista, ja siihen riittää yksi annos mebendatsolia. Sinun on kuitenkin hoidettava kaikki kotitalouden jäsenet, jotta voit varmistaa, ettei kukaan muu kanna kuoriutumattomia munia (vaihe ennen oireiden alkamista). Tämä lääke tappaa sukkulamatot ja poistaa oireet sekä estää leviämisen.

Jos olet raskaana tai imetät ja sinulla tai jollakin lapsellasi on sukkulamatoja, sinun on hyvä kertoa lääkärille, koska suositeltu hoito näissä tapauksissa on yleensä erilainen.

Kyllä, jos sinulla tai jollakin lapsellasi on sukkulamatoja.

Hoidon aikana ja sen jälkeen on tärkeää noudattaa tiukkoja hygieniatoimenpiteitä, sillä on hyvin helppoa levittää sukkulamatoja huomaamattaan. Imuroi kotisi säännöllisesti, puhdista kaikki pinnat asianmukaisilla antibakteerisilla tuotteilla ja pese kädet aina WC:ssä käynnin jälkeen ja ennen syömistä tai suuhun koskemista. Tämä on tietysti hyvä käytäntö joka tapauksessa, mutta erityisesti silloin, jos esiintyy kierremadotartunta.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
  1. Valitse oikea hoito

    Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

  2. Suorita verkkokonsultaatio

    Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

  3. Huomaamaton toimitus

    Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme