Migreeni

Migreenit ovat voimakkaita päänsärkyjä, joihin liittyy usein pahoinvointia, valoherkkyyttä ja näköongelmia. Jotkut ihmiset ovat alttiimpia saamaan migreeniä ja saattavat saada sitä jopa kerran viikossa. Koska migreeni voi olla invalidisoiva ja häiritä jokapäiväistä elämää, ehkäise ja hoida sitä tehokkaiden hoitojen valikoimallamme.

Loading data

Lisätietoja

Sumatriptaania määrätään aikuisten akuuttiin migreenipäänsärkyyn. Sitä ei käytetä migreenipäänsäryn ehkäisyyn eikä sitä saa käyttää klusteripäänsäryn lievittämiseen. Se kuuluu triptaaniksi kutsuttuun lääkeryhmään.

Monien henkilöiden päänsärky häviää kokonaan tämän lääkityksen käytön jälkeen. Toiset huomaavat, että heidän päänsärkynsä on vähemmän kivulias, jolloin he voivat palata normaaliin päivittäiseen toimintaansa, vaikka migreenipäänsärky ei olekaan kokonaan hävinnyt. Sumatriptaani lievittää muita migreenipäänsäryn yhteydessä esiintyviä oireita, kuten oksentelua, pahoinvointia ja valo- tai ääniherkkyyttä.

Migreenilääkkeet myytävänäPäänsärkyyn
MigreenitabletitMigreenipilleritMigreenitabletit Iso-Britannia
Migreenitabletit myytävänäPäänsärkypillerit myytävänäMigreenilääkkeet myytävänä
Ostaa migreenitablettejaOstaa päänsärkypillereitäOstaa migreenitabletteja
Ostaa pillereitä päänsärkyynOstaa tabletteja migreeniinPäänsärkyyn
Migreenin lievitysPäänsärkypilleritPäänsärkylääkkeet

Sumatriptaani ei ole tavallinen kipulääke. Se ei lievitä muuta kipua kuin migreenipäänsärkyä. Tätä lääkettä määrätään tyypillisesti ihmisille, joiden päänsärky ei lievity aspiriinilla, parasetamolilla ja muilla kipulääkkeillä.

Sumatriptaani on serotoniini-1-reseptoriagonisti, joka supistaa aivojen verisuonia ja lievittää turvotusta. Se vähentää migreenin aiheuttamia päänsärkyä, melu- ja valoherkkyyttä, pahoinvointia ja oksentelua laukaisevia tekijöitä. Siitä on apua keskivaikean ja vaikean päänsäryn hoidossa.

Lääke lievittää tehokkaasti migreenin oireita. Se tehoaa parhaiten migreeniin johtavan päänsäryn alkuvaiheessa. Se tehoaa, vaikka se otettaisiin päänsäryn alkamisen jälkeen, mutta helpotuksen vaikutus saattaa kestää jonkin aikaa ennen kuin se alkaa vaikuttaa.

Sumatriptaanin käytön tärkein hyöty on sen tarjoama helpotus akuuttiin migreenipäänsärkyyn. Se vähentää tehokkaasti kehossa olevia aineita, jotka laukaisevat päänsärkykipua, herkkyyttä melulle tai valolle, pahoinvointia ja oksentelua.

Noudata tiukasti lääkärisi ohjeita tämän lääkityksen ottamisesta. On myös tärkeää, että luet lääkepakkauksen mukana tulevan pakkausselosteen, kun täytät reseptisi. Sumatriptaania ei suositella käytettäväksi pidempään kuin mitä lääkäri on määrännyt.

Ne ota tätä lääkettä migreenin alkuvaiheessa tai heti, kun migreeni on alkanut. Ota Sumatriptaanitabletti täyden vesilasillisen kanssa migreenin alkaessa.

Lääkärisi voi varotoimenpiteenä pyytää sinua ottamaan tämän lääkkeen ensimmäisen annoksen hänen toimistossaan tai klinikallaan, jotta hän voi tarkkailla sinua mahdollisten vakavien sivuvaikutusten varalta.

Jos migreeni ei lievity täysin tai vaikka se lievittyisi, mutta palaisi, ota toinen tabletti kahden tunnin kuluttua. Yli 200 mg sumatriptaanin ottamista 24 tunnin sisällä ei suositella.

Jos migreenipäänsärky ei lievity kokonaan tai jos se lievittyy ja palaa uudelleen, voit ottaa toisen annoksen Sumatriptaania kahden tunnin kuluttua. Sumatriptaanin enimmäisannos on 200 mg vuorokauden aikana.

Sumatriptaanin annos on erilainen eri potilaille. Seuraavat ovat tämän lääkityksen tavanomaisia annoksia. Jos annoksesi on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri pyydä sinua tekemään niin.

Lääkkeen määrä, jonka lääkäri pyytää sinua ottamaan, riippuu lääkkeen vahvuudesta.

Migreenipäänsärkyyn:

 • Aikuiset - 20 mg, 50 mg tai 100 mg kerta-annoksena. Jos päänsärky lievittyy tai jos migreeni palaa lievittymisen jälkeen, ota toinen annos 2 tunnin kuluttua viimeisestä annoksesta. Älä ota yli 200 mg minkään 24 tunnin aikana.
 • Älä ota yli 200 mg minkään 24 tunnin aikana.

Voit ostaa Sumatriptaania turvallisesti verkossa Scandinavian Medsistä. Sinun on ensin neuvoteltava verkossa lääkärin kanssa ennen kuin tilauksesi toimitetaan. Verkkokonsultaatio varmistaa, että Sumatriptaani on oikea lääkitys tilallesi.

Lääkkeet toimitettu seuraavana päivänä Eurooppalaiselta apteekilta

eumeds-illustration-1.svg
eumeds-illustration-2.png
eumeds-illustration-3.svg
 1. Valitse oikea hoito

  Tilaa tuotteet helposti ja vaivattomasti laajasta valikoimastamme - olitpa sitten lomamatkalla tai kotisohvalla.

 2. Suorita verkkokonsultaatio

  Nopeasti ja helposti hoituva verkkokonsultaatio on tärkeä osa prosessia ennen tuotteiden lähettämistä.

 3. Huomaamaton toimitus

  Teemme yhteistyötä yli 100 apteekin kanssa Euroopassa, jotka toimittavat ja lähettävät tuotteet sinulle huomaamattomassa pakkauksessa.

Lue lisää palvelustamme

Sinua auttamassa

Asiakaspalvelumme on käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 9-16. Jos tarvitset kiireellistä apua, älä käytä tätä palvelua. Soita hätänumeroon  112 hätätilanteessa. Vieraile ohjeosastollamme